Selahattin Demirtaş'a Kötü Haber!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Selahattin Demirtaş için 5 ayrı suçtan dokunulmazlığının kaldırılması isteğiyle fezleke hazırlandı.

19.02.2018-16:38 - (Son Güncelleme: 19.02.2018-16:36) Selahattin Demirtaş'a Kötü Haber!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, 21 Ekim 2016'da, merkez Kayapınar ilçesindeki Kayapınar Belediyesi Spor Salonu'nda DBP tarafından gerçekleşen toplantıya Demirtaş ile dönemin DBP Eş Genel Başkanları Sabahat Tuncel, Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle, Leyla Güven ve HDP milletvekillerinin de yer aldığı ortalama 500 kişinin katıldığı ifade edildi. Toplantının basına kapalı gerçekleşmesi sebebi ile içeriği ve konuşulanlar hakkında bilgi alınamadığına yer verilen fezlekede, toplantı öncesinde yazılı ve görsel basın ile uluslararası medya kuruluşları ve sosyal medyadan araştırma yapıldığı, toplantı ile alakalı herhangi bir haber ve paylaşıma rastlanılmadığı belirtildi.

Söz konusu toplantıda verilen kararlar ve paylaşımlar değerlendirildiğinde Demirtaş'ın, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek', 'suçu ve suçluyu övmek' ile 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarını işlediği anlaşılmıştır."

Demirtaş'ın halen milletvekili olması sebebi ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince yasama dokunulmazlığı olduğu kaydedilen fezlekede, ifade edilen suçlardan dolayı hakkında soruşturma yürütülebilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından dokunulmazlığının kaldırılması kaydıyla gerçekleşebileceği vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal