Afrin'deki Teröristlerden Skandal İtiraf!

PYD/PKK mensubu bir terörist, örgüt çalışanlarının Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından (TSK) gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda hedef olmamak için sivil kıyafetler giydiğini ve halkın içinde saklandığını ifşa etti.

16.02.2018-13:34 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-15:01) Afrin'deki Teröristlerden Skandal İtiraf!

Rusya'nın resmi Russia Today (RT) Arapça televizyon kanalı, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Afrin’de bir teröristle gerçekleştirdiği konuşmayı yayınladı.

Röportajda, elinde silah tutan teröristin sivil kıyafet giydiği görüldü. PYD/PKK'nın sivilleri istismar stratejisini ortaya çıkaran terörist, "Biz burada zeytinler arasında sivil kıyafetle kendimizi koruyoruz." şeklinde konuştu.

RT muhabirinin, "Neden sivil kıyafet giyiyorsunuz?" sorusuna da terörist, TSK ve ÖSO'nun Afrin içinde askeri üniformalıları hedef aldığını söyledi. Terörist, konuşmasında, sivillerin bulunduğu köylerin içinde saklandıklarını da belirtti.

Afrin'deki sivilleri kendisine kalkan olarak kullanan PYD/PKK'nın, sivil yerleşimlere sıkı şekilde yuvalandığı ve halkın Afrin'den uzaklaşmaması için ilçe merkezinden çıkışları tuttuğu biliniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal