Afrin'de Bir İlk Yaşanacak!

Zeytin Dalı Operasyonu’nda Afrin merkezini çevreleyen hilali tamamlayan TSK ve ÖSO, Raco ve Cinderes merkezine ilişkin operasyon için hazırlıklarını bitirdi.

01.03.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 01.03.2018-09:29) Afrin'de Bir İlk Yaşanacak!

Zeytin Dalı Operasyonu'nda bin 600 kilometrekarelik bölgenin 422 kilometrekaresinde operasyonlarını bitiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetleri, Afrin kırsal bölümünün yüzde 25'ini ele aldı. Afrin şehir merkezine ilişkin operasyon öncesinde 2 kritik nokta olan Raco ve Cinderes bölgelerinin alınması için de tüm harekât hazırlıkları tamamlandı.

Elde edilen bilgilere göre ele geçirilen 4 noktada lojistik geçişler için üslerini kuran TSK, kırsal bölgede örgütün hareket alanını oldukça kısıtladı. Raco ve Cinderes operasyonlarına katılmak için Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât'ın da (PÖH) olduğu kuvvetlerr 4 üs bölgesine taşındı. Her iki yerleşim merkezine hafta sonunda eşzamanlı düzenlenmesi planlanan harekat ile sahadaki ilk önemli meskûn mahal operasyonuna da geçilmiş olacak.

JÖH, PÖH, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve komandolar, ilk defa yurtdışında yapılan ortak bir operasyonda beraber çalışacak. Güvenlik birimlerinin eşgüdümlü çalışması için faydalanılacak tüm silahlar ve cihazlarla ilgili teknik ayrıntılar da bitti.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü Raco ve Cinderes merkezinde güvenlik birimlerini oyalamaya ilişkin taktikleri takip edecek. Buna karşılık her iki şehirde bulunan sivillerin yüzde 80'inin bölgeyi terk ettikleri, dolayısıyla harekât kapasitesi düşürülmeden operasyonun yürütülebileceği ifade edilecek. Raco bölgesini 2'ye, Cinderes bölgesini ise 4 küçük sektöre bölen güvenlik birimleri, asıl hedef olan Afrin merkezden evvel operasyonel unsurları en az seviyede yorarak harekâtı tamamlamayı düşünüyor. Cinderes ve Raco kent merkezine ilişkin operasyonun ortalama 1 hafta süreceği tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal