Zammı Bekleyen Şirketleri İlaç Satmayınca, Eczanelerde İlaç Sıkıntısı Baş Gösterdi

İlaçlara 19 Şubat'ta yapılması düşünülen kur zammı nedeniyle eczaneler ilaç bulmakta sıkıntı çekiyor. Zammı bekleyen şirketler ilaçları satmayarak depolarda saklıyor.

30.01.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-10:40) Zammı Bekleyen Şirketleri İlaç Satmayınca, Eczanelerde İlaç Sıkıntısı Baş Gösterdi

Sağlık Bakanlığı ve ilaç şirketleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, ilaçta uygulanacak yeni kur 19 Şubat'ta duyurulacak. Yapılacak zam öncesi ilaç şirketleri stok yapınca hastalar antibiyotikten tansiyon ilacına birçok ilaca ulaşma güçlüğü yaşıyor. Hastalar eczane eczane gezerek, antibiyotik, tansiyon, mide ilaçları ararken ağrı kesiciler ve antidepresanlar da olmayan ilaçlar içinde yer alıyor.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE İLAÇ BULUP TUZLA'YA GÖNDERİYORUZ"

Birgün'ün haberine göre; İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, 19 Şubat'ta gerçekleştirilecek zam beklentisinin ilaç yokluğuna sebep olduğunu söyledi. Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

"İlacı şirketler mi yoksa depolar mı stokluyor tam olarak bilmiyoruz. İlaç stoklamanın hastalar bakımından ciddi bir mağduriyet yaşattığı çok net. Bu hususuta bir çok şikayet alıyoruz. Yılbaşından beri bu problem ile boğuşuyoruz. İstanbul Beylikdüzü'nde ilaç bulup Tuzla'ya sevk ediyoruz. Gün içinde devamlı ilaç bulmak için çabalıyoruz. Bazen bu uğraşımız karşılıksız kalıyor ve ilaç bulamıyoruz. Bir tansiyon hastası, üç gün ilaç içmeyip beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitirdiğinde bunun sorumlusu kim olacak? Sağlık Bakanlığı'nın bir an evvel bu problemi çözmesi lazım. Kur zammının duyurulması için Şubat'ın 19'una dek beklemek yerine kur bugün duyurulsa meydana gelen problem bir nebze olsun çözülebilir. İlaç şirketleri ile gerçekleştirilen pazarlığın daha fazla uzatılmadan bir an evvel sonuçlanması lazım."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal