Yurtta Sulh Konseyi Üyeleri Tekrar Hakim Karşısında

Darbe girişimi sırasında Genelkurmaydaki eylemlere kapsamında çatı davadan ayrılan ve sözde yurtta sulh konseyi üyeleri ile örgüt elebaşı Gülen'in de aralarında olduğu 39 sanıklı dava görülmeye başlandı.

02.12.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-14:34)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin çatı davadan ayrılan ve yurtta sulh konseyi üyeleri ile örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 39 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar hazır edilmezken tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Dava dosyasına gelen belgelerin okunmasının ardından 2 bin 830 mağdur ve müşteki raporunun tamamının henüz alınmadığı, bu nedenle sanık savunması alınmayacağı belirtilerek, taraf avukatlarından söyleyecek sözleri olup olmadığı soruldu.

Taraf avukatlarının talep ve beyanlarının alınması sonrasında mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş, eksik hususların giderilmesini istedi.

Müzakerenin ardından Mahkeme Başkanı Osman Pediz, firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının infaz edilip edilmediğinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasına, raporları gelmeyen mağdur ve müştekiler yönünden bu eksikliklerin giderilmesinin beklenilmesine ve sanık savunmalarının bundan sonra alınmasına hükmetti.

Davanın görülmesine 6 Temmuz 2020'de devam edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal