Yunanistan'da Seçilmiş Müftüye 4 Ay Hapis Cezası

Yunanistan’da, "makamı gasbetmek"le suçlanan İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete, 4 ay hapis cezasına çarptırılması karar verildi.

26.02.2020-19:11 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-19:04) Yunanistan'da Seçilmiş Müftüye 4 Ay Hapis Cezası
Yunanistan’da, Selanik İstinaf Mahkemesi, bir cenaze töreni ile alakalı "resmi makamı gasbetmek ve dini töreni engellemek" suçlamasıyla yargılanan İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete’yi tecilli olmak üzere 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Mahkeme, Mete ile aynı suçtan yargılanan Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu’nu ise suçsuz olduğuna karar vererek beraatine onay verdi.

Mete'ye, 3 yıl içerisinde suç işlemesi durumunda hapis cezasına çarptırılacak.

Müftü Mete, duruşma sonrasında sosyal medya sitesinden yayınladığı yazıda, mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşıyacağını söyleyerek, Selanik’e gelen ve kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Daha önce yargılandıkları alt mahkemede 7'şer ay hapis cezalarına karar verilem Mete ve Gökçepınar imamı Azizoğlu, karara itiraz ettiğini Selanik İstinaf Mahkemesi nezdinde temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Mete 2016’da, Yunan ordusunda askerlik görevini yaparken kaza sonucu yaşamını yitiren bir soydaş askerin cenaze töreninde, atanmış müftünün de bulunduğu ortamda cenaze namazını kıldırmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal