Yunanistan, Düzensiz Göçmen Akınına Karşı Sınır Kontrollerini Sıkılaştırıyor

Hükümet kaynakları bugün açıklamada, Yunanistan'ın Suriye İdlib'de yaşanan gelişmelerden sonra Türkiye'nin deniz ve kara sınır kontrollerini sıkılaştırdığını söyledi.

28.02.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-12:45) Yunanistan, Düzensiz Göçmen Akınına Karşı Sınır Kontrollerini Sıkılaştırıyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik 33 Türk askerinin İdlib'deki rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit edilmesinin ardından Türkiye'nin artık Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya ulaşmasını engellemeyeceğini söylemişti.

Kimliklerini açıklamak istemeyen Yunanistan kaynakları, Atina'nın da Avrupa Birliği ve NATO ile konuyla ilgili temas halinde olduğunu söyledi.

Anlaşma imzalanıncaya kadar, 2015 ve 2016 yılları arasında Türkiye'den Yunanistan’a yüz binlerce düzensiz göçmen akın etmişti.

DHA’nın haberine göre kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 300 kadar göçmenin Türkiye'nin Yunanistan sınırına doğru ilerliyor.

Perşembe günü, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis yetkililerin, binlerce düzensiz göçmenin sığınma başvurusunun kabulünü beklerken kötü koşullarda yaşam mücadelesi sürdürdüğü Ege adalarına ulaşmasını önlemek için yetkililerin sınır kontrollerini sıkılaştıracağını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal