Yunan Polisi Yakaladıkları İki Göçmeni Feci Şekilde Dövüp Türkiye'ye Gönderdi

Kaçak yollarla Türkiye'ye oradan da Yunanistan'a geçen iki Pakistanlı göçmen Yunan polisi tarafından yakalandı. Göçmenleri aç bırakan, paralarını alan ve sonrasında da döven Yunanlar, Pakistanlı göçmenleri bota bindirip yeniden Türkiye'ye gönderdi.

02.05.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-14:11)

Edirne'de Meriç Nehri üstünden lastik botla kaçak olarak Yunanistan'a giden Pakistanlı Süfyan Muhammed ile Ali Bari, Yunan polisleri tarafından yakalandı. Göçmenler, Yunan polisinin kendilerini 2 gün aç ve susuz tutup, üstlerindeki para ve değerli eşyaları almalarının ardından döverek, Meriç Nehri üstünden zorla bindirildikleri botla Türkiye'ye gönderildiklerini ifade etti. Sınırda bitkin halde 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından bulunan 2 Pakistanlı göçmen, hastanede tedavi edilmelerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Yunan polisi tarafından darp edildiğini ve sırtı ile kolunun yara içerisinde olduğunu ifade eden Süfyan Muhammed, "Pakistan'dan İran üstünden kaçak yolla Türkiye'ye geçtim. Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan polisi beni yakaladı, 'Siz buraya niçin geliyorsunuz, siz Müslümansınız, Yeni Zelanda'daki gibi sizi de katledeceğiz' dedi. Bizi dövdüler, sonra kampa götürdüler, aramızda hamile kadınlar vardı onları da dövdüler. Çok zulüm edip Türkiye'ye geri yolladılar. Cop ve sopalarla bizi dövdüler. Yaklaşık 200 kişi vardı kampta bizim gibi bekleyen. Onlarla beraber hızlı botla 10 kişilik gruplar halinde Türkiye'ye geri yolladılar" dedi.

Pakistanlı Ali Bari de, Yunanistan'da 4 gün aç susuz beklemelerinin ardından kara yolunda giderken polislerin kendilerini yakaladığını aktardı. Bari, "Karakola götürüp bizi dövdüler. Ardından Türkiye hududuna getirip bota bindirmeden yeniden dövdüler. Üstümüzdeki para ve değerli eşyaları da aldılar. Sonra da zorla bota bindirip Türkiye'ye yolladılar. Türkiye tarafında askerler bize çok yardımcı oldu. Ben Selanik'te akrabalarımın yanına gidecektim" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal