Yumurtada Korkutan Açıklama! 1 Aylık Stok Kaldı

Yumurta üreticilerinden korkutan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada maliyetlerin çok arttığı ve fiyatlara zam yapılacağı bildirilirken 1 aylık stoğun kaldığı bildirildi.

03.10.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-14:49) Yumurtada Korkutan Açıklama! 1 Aylık Stok Kaldı

Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım, yumurta stoklarının azaldığına dikkatleri çekerek, maliyetlerinin yüzde 30 yükseldiğini ve böyle giderse yumurta ücretlerine ciddi manada zam yapılacağını ifade etti. Yıldırım, "Stoklu gidiyoruz, bir ay daha bizi götürecek stoğumuz var" dedi.

Enflasyonun artması, maliyetlerin, benzinin yükselmesi ve döviz kurlarındaki hareketlilik sebebi ile gıda ürünlerine yüzde 30'dan yüzde 100'e varan oranlarda zam yapıldı. Görevliler, okulların açılması ve havaların soğumasıyla yumurta satışlarının yükseldiğini fakat maliyetlerinin artmaya devam etmesiyle yumurta ücretlerine zam yapılacağını bildirdi.

''SATIŞLARIN DURMASINDAN KORKUYORUZ''

Yumurtayı sarmak için kullanılan ambalaj ürünlerinin yüzde 60'ını ithal ettiklerini ve onlara da yüzde 40 kadar zam yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Maliyetlerimiz yükseldiği için yumurtaya küçük zamlar yapılacaktır, stoklarımız düşüyor. Yumurtayı sardığımız ambalajın yüzde 60'ını ithal ediyoruz. Yumurta paketleme makinelerinin parçalarına da yüzde 30 zam yapıldı. Satışların durmasından endişe ediyoruz" dedi.

''OKULLARIN AÇILMASI SATIŞLARI OLUMLU ETKİLEDİ''

Pazarcının yumurtayı sattığı ücret ile markette satılan arasında büyük fiyat farkı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Pazarcı, halden kolisini 15 liraya alıyor bir lira farkla veriyor. Fakat marketlerde bu fark 5 liraya dek çıkıyor. Bu doğru değil, okulların açılmasıyla her öğrencinin beslenme çantasında yumurta kesinlikle olur, o nedenle satışlarımız yüzde 15 yükseldi. Kışın gelmesi de satışlarımızı pozitif etkiliyor" diye konuştu.

''BİR AYLIK STOĞUMUZ VAR''

Fiyatlarda şimdilik büyük bir değişiklik olmadığını ifade eden Yıldırım, "Stoklu gidiyoruz, bir ay daha bizi götürecek stoğumuz var, ondan sonra maliyetlerimiz yükselmeye devam ederse yumurtaya fiyatlarına mecbur zam yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

İHRACAT YÜZDE 15 ARTTI

Sezonun açılmasıyla ihracatın da yükseleceğini bildiren Yıldırım, "İhracatımız yüzde 15 yükseldi. Katar, Irak, Suriye ve Suudi Arabistan gibi devletlere ihracat yapıyoruz. İran'da şu anda kuş gribi olduğu için oraya da ihracata başladık" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal