YSK Yalova'da Tüm Oyların Sayılması Talebini Reddetti, CHP'li Adayı Başkan İlan Etti

Yalova'da AK Parti tüm oyların yeniden sayılmasını istemişti. YSK gece saatlerinde verdiği kararda sayıma gerek olmadığını ve CHP adayı Vefa Salman'ın başkan olduğunu açıkladı.

05.04.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-08:57) YSK Yalova'da Tüm Oyların Sayılması Talebini Reddetti, CHP'li Adayı Başkan İlan Etti

Yalova'da AK Parti'nin, Yalova Belediye Başkanlığı ile alakalı kullanılan oyların hepsinin sayılması kararı alan İl Seçim Kurulu'nun bu kararına Yüksek Seçim Kurulu dur dedi. YSK kararı iptal ederek CHP Belediye Başkanı Vefa Salman'ın başkanlığını tescil etti.

338 OYLA CHP'Lİ SALMAN'IN KAZANDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Yalova il merkezinde belediye başkanlığı seçimleri bir süredir oylara yapılan itirazlar sebebiyle belirsizliğini koruyordu. İlçe seçim kurulu tarafından 61 sandıktaki geçersiz oylar yapılan itiraz ardından sayılmış ve seçimi 338 oyla CHP'li Belediye Başkan adayı Vefa Salman'ın kazandığı duyurulmuştu.

AK PARTİ TÜM OYLARIN SAYILMASINI TALEP ETMİŞTİ

Bu karar ardından İl Seçim Kurulu'na başvuru yapan AK Parti Yalova İl Teşkilatı bu defa de Yalova belediye başkanlığı için kullanılan bütün oyların sayılmasını istedi. İl Seçim Kurulu ise bu istekle alakalı YSK'ya görüş sordu. YSK'nın görüşü ise sabaha karşı geldi. YSK Yalova merkez ve Kaytazdere beldesi ile alakalı oyların sayılma isteğini esastan reddetti. Çınarcık Belediye Başkanlığı oylarının sayımı ile alakalı olarak ise şimdilik bir karar vermedi.

YSK'DAN RET KARARI ÇIKTI

Yalova Belediye başkanlığı için verilen oyların tekrar sayımına dönük YSK'dan çıkan ret kararı ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova Adliyesi'nde kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. Salman, kararın kesinleştiğini mazbatasını istediğini söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal