YSK, Kesinleşmiş Seçim Sonuçlarını 13 Nisan'da Açıklayacak

31 Mart yerel seçimleri sona erdi ancak itirazların ardından sayım işlemleri devam ediyor. Herkes kesin sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Alınan bilgiye göre YSK, 13 Nisan'da kazananları açıklayacak.

04.04.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-11:02) YSK, Kesinleşmiş Seçim Sonuçlarını 13 Nisan'da Açıklayacak

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sona ermesinin sonrasında partilerin önce ilçe seçim kurullarına, sonrasında da il seçim kurullarına yaptıkları itirazlar değerlendiriliyor. 21 ilde itirazların karara bağlanması için çalışmalar devam ederken, sürecin 13 Nisan'da sona ermesi bekleniyor.

İTİRAZ SÜRESİ YARIN SONA ERECEK

31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin sonrasında, partilerin ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazlar ardından geçersiz oyların sayımı sürüyor. İstanbul'un 15 ilçesinde geçersiz oylar, 3 ilçesinde de tüm oylar sayılıyor. 21 ilde ise itirazlar sürüyor. İl seçim kurullarına itirazlar yarın saat 17.00'ye dek sürecek.

AK PARTİ 3 BÜYÜKŞEHİRDE SONUÇLARA İTİRAZ ETTİ

AK Parti içlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu bazı sandıklardaki sonuçlara itiraz etti. CHP ve MHP 11 ilde, İYİ Parti ise 8 ilde ilçe seçim kurullarına başvuru yaptı. Seçim kurulları bazı itirazları karara bağladı. 21 ilde oyların tekrar sayılmasına karar verildi. AK Parti'nin Yalova'da seçim sonuçlarına itirazı kabul edilmesiyle oylar tekrar sayılmaya başlandı. Iğdır, Bartın ve Kars'ta tekrar sayım yapıldı. Kesin olmayan bilgilere göre bu illerde sonuçlarda değişiklik olmadı.

İSTANBUL'DA 18 İLÇEDE SAYIM

İstanbul'un 18 ilçesinde sayım kararı verildi. 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede ise tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Fatih ve Beykoz'da da sayım işlemi sona erdi. Beykoz'da 550 sandıktaki 5 bin 733 geçersiz oy incelendi ve bazı geçersiz oylar sayıldı. Fatih'te ise 838 sandıktaki 7 bin 618 geçersiz oyun incelenmesi sona erdi. Sonuçlar için iki ilçede de ıslak imzalı tutanaklar bekleniyor.

KAZANAN ADAYLAR 13 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

31 Mart seçimlerini kazanan adayların 13 Nisan'da YSK tarafından duyurulması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal