YSK, Hangi İlin Kaç Vekil Çıkaracağını Açıkladı

YSK, hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağını açıkladı. Buna göre İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28 vekil çıkaracak.

21.04.2018-22:54 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-22:54) YSK, Hangi İlin Kaç Vekil Çıkaracağını Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran'daki erken seçimle alakalı iki kritik karar verdi. Bugünkü mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre YSK, aday olabilmek isteyen memurlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üyelerinin en son 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00'ye kadar istifa dilekçelerini vermelerini istedi.

BAYBURT VE AĞRI'NIN MİLLETVEKİLİ SAYISI BİRE DÜŞTÜ

YSK, illerin gönderecekleri milletvekili sayısını 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgileri doğrultusunda tekrar belirledi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısındaki karara göre, . İstanbul, Eskişehir'in göndereceği vekil sayısı, Temmuz ayında açıklanan listeye göre 1 artarken, Bayburt ve Ağrı'nın milletvekili sayıları 1'er düştü.

İSTİFA İÇİN BEŞ GÜN VAR

YSK'nın 262 sayılı kararıyla, memurlardan istifa etmesi gerekenler için son tarih, beş gün sonrası 26 Nisan saat 17.00 olarak tespit edildi. YSK kararında, TBMM'nin genel seçimlerin tekrar edilmesi ve seçimin 24 Haziran'da gerçekleştirilmesiyle alakalı kararın 20 Nisan'daki oturumda kararlaştırıldığı ve bu kararın aynı gün mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandığı duyuruldu. YSK kararında, memurlardan adaylık için istifa edeceklerin ve emeklilik dilekçesi vererek ayrılacak olanların en son 26 Nisan Perşembe gününe kadar dilekçelerini kurumlarına vermeleri talep edildi.

İşte YSK'nın yayınladığı liste:

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal