YSK Başkanı Sadi Güven'den TSK Mensuplarına Seçim Açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, TSK mensuplarının ve ülke dışında olanların hangi koşullarda oy kullanabileceğini açıkladı.

02.05.2018-10:14 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-10:10) YSK Başkanı Sadi Güven'den TSK Mensuplarına Seçim Açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Yurt dışında görev yapan rütbesiz askerler oy kullanamıyor, diğer subaylarımız bulunduğu yere kaydını aldırmışsa oy kullanma hakkı mecvut. Suriye ve Irak'ta operasyonda olan askerler kaydını aldırmışsa orada oy kullanabilir'' diye açıklamada bulundu.

YSK Başkanı Sadi Güven, gazetecilerin erken seçim sürecine ilişkin sorularını cevapladı. Ülke dışında görev yapmakta olan TSK mensuplarının oy kullanmasına dair bilgi veren Başkan Güven, yurt dışında görev yapan erlerin oy kullanamadığını açıkladı.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Subaylarımızın oy kullanma hakkı var. Koşullar oluşturuldu, hangi ülkede yaşıyor, görev yapıyorsa oyunu orada kullanabilecek. Özel bir düzenleme yok. Büyükelçiliklerimiz, ateşelerimiz nasıl oy kullanıyorsa görevli subaylarımızda de aynı şekilde oy kullanabilecek"  şeklinde konuştu.

Suriye ve Irak'ta devam eden operasyonda görev yapan askerlere dairde açıklama yapan YSK Başkanı Güven, "Görev yaptığı yere kaydını aldırmışsa oy kullanabilecekler, biz buradaki kaydını kapatırız. Listelerde her vatandaş sadece bir kez kayıtlı olabiliyor" ifadelerinde bulundu.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Şartları olan Türkiye dışında seçim yaptığımız 63 ülkede 123 temsilcilikte kaydı bulunan her vatandaş  yapılacak seçimde oyunu kullanabilir. Bu Almanya'daki görevli de olabilir. Herkes fakat bir kez oyunu kullanabilir. Mükerrer kayıtmış gibi algılanmasına hiç gerek yok. Türkiye seçim kütüklerinde hiçbir vatandaşımızın mükerrer kaydı yok"  diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal