YSK Başkanı Sadi Güven: Sayım Devam Ediyor, Olağanüstü Bir Şey Olursa Açıklama Yaparım

YSK Başkanı Sadi Güven sabah saatlerinde bir açıklama yaptı. Güven, "Sayım devam ediyor. Olağanüstü bir durum olursa açıklama yaparım" dedi.

04.04.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-10:07) YSK Başkanı Sadi Güven: Sayım Devam Ediyor, Olağanüstü Bir Şey Olursa Açıklama Yaparım

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, devam eden itiraz sayımıyla alakalı açıklama yaptı. Güven, "Süreç sürüyor, olağanüstü bir durum olursa açıklama yaparım" diye konuştu.

YSK önünde bekleyen gazeteciler, sabah binaya girişinde Sadi Güven'den, özellikle İstanbul ve Ankara'da seçimin sonrasında yapılan itirazlarla alakalı değerlendirme almak istedi. Gazetecilerin sorularını almayan YSK Başkanı Güven, "Süreç sürüyor. Olağanüstü bir şey olursa açıklama yaparım" diyerek binaya girdi.

DÜN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sadi Güven, dün yaptığı açıklamada şu sözleri söylemişti:

"Bana gelen bilgiye göre, geçersiz oyların yeniden sayılması istenmiş, buna karar vermişler. Bu ilk kez olan bir şey değil. Bundan önceki seçimlerde de ilçe seçim kurullarımız tekrar sayım kararı verip de bu sayım kararı ardından sayımlar tekrar başladığında bir yerde bu sayımın artık kesilemeyeceğine, sonuna dek gidilmesi gerektiğine karar verildi. İstanbul'daki olay da budur."

İSTANBUL'DA 19 İLÇEDE YENİ SAYIM

Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye ilçe seçim kurullarında geçersiz oyların sayımı gerçekleştirildi.

Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesi'nde ise bütün oyların tekrar sayılmasına karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal