Yozgat'ta Bir Yorgan Ustası Üç Hilal ve Bozkurt Figürlü Yorgan Yaptı

Yozgat'ta 52 yıldır yorgan yapan Mahmut Erkaya, Konya'dan getirdiği yünden üç hilal ve bozkurt figürlü yorgan yaptı.

28.01.2019-15:05 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:53) Yozgat'ta Bir Yorgan Ustası Üç Hilal ve Bozkurt Figürlü Yorgan Yaptı

Yozgat'ta 52 senedir yorgancılık mesleğiyle uğraşan Mahmut Erkaya, ülkücülerin simgesi olan üç hilal ve bozkurt figürünü yorgana ilmek ilmek dokudu. Yorgan, insanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Yozgat'ta unutulmaya yüz tutmuş yorgancılık mesleğini 52 senedir yaşatmaya çalışan 63 yaşındaki Mahmut Erkaya, 28 günde üç hilal ve bozkurt simgesini ilmek ilmek dokuyarak sanatını ortaya koydu. Erkaya'nın Konya'dan getirdiği merinos yün ve özel boyalarla dokuduğu yorgan, insanlar tarafından da büyük ilgi topluyor. Yorganı gören vatandaşlar büyük bir merakla inceleyip fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. 3 ila 5 bin lira arasında satışa verilen yorgan alıcılarını bekliyor.

BOZKURTLU YORGANI 28 GÜNDE YAPTI

Uzun seneler işini severek yaptığını ifade eden Mahmut Erkaya yaptığı açıklamada, "Konya'dan yorgan için özel merinos yün getirttirdim. Bozkurt ve üç hilal amblemini yorgana işledim. 52 senedir yorgan ustasıyım. Bu yorganı 28 günde yaptım. Sanatımı, işimi çok seviyorum. Yorganı ince ince işledim, tek tek iğneden geçti, el emeği göz nuru zor bir iş. Yorganın boyası, yünü, kumaşı özel yorganı tek tek işledikten sonra yeniden boyama işi oluyor. 3 günde boyadım. İş yerimde sergiliyorum. Yorganım müşterilerden ilgi görüyor, fotoğraflarını çekiyorlar. Yorganı Yozgat'ımızın beğenisine sundum. Fiyatı da 3 bin ile 5 bin lira arasında. İsteğe göre farklı modellerde çizebilirim" dedi.

"PAHA BİÇİLEMEZ BİR ESER DENEBİLİR"

Yorganın paha biçilemez güzellikte olduğunu söyleyen Mehmet Karabulut adlı vatandaş ise, "Dükkanın önünden geçerken eser gözüme çarptı, inceledim takdire şayan bir ürün. Ortada emek var. Gerçekten ustama saygı duyuyorum, ellerine sağlık çok güzel olmuş. Değerli bir eser olduğuna inanıyorum. Paha biçilemez bir eser denebilir" biçiminde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal