Yılbaşı Öncesi İstanbul'da Lüks Mekanlara Sahte İçki Operasyonu

İstanbul'daki bazı lüks mekanlarda sahte içki servis edildiğini tespit eden İstanbul polisi, yılbaşı öncesinde harekete geçti. Çok sayıda mekana operasyon düzenlendi

14.12.2019-14:56 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-14:52) Yılbaşı Öncesi İstanbul'da Lüks Mekanlara Sahte İçki Operasyonu

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte içki üreterek piyasaya süren şebekelerin çökertilmesi için önceki gün geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.

Yılbaşı öncesinde gerçekleşen operasyona giden sürecin, polis ekiplerinin yaptığı denetimlerle ortaya çıktığı ifade edildi.

Kaçakçılık polislerinin 2019 yılı içinde İstanbul’daki 602 lüks eğlence mekanının yanı sıra birçok restoran ve tekel büfesini de denetlediği yapılan çalışmalarda, 147 işyerine işlem yapıldığı ortaya çıktı.

256 TON METİL ALKOL

 

İstanbul merkezli Adana, Aksaray, Hatay, İzmir, Kırklareli, Şanlıurfa, Niğde ve Tekirdağ'da eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında yasadışı metil alkol üreten ve şebekelere satış yapan bir kimya firmasının da bulunduğu 40 imalathaneye ve şüphelilerin adreslerine baskın gerçekleştirildi.

Operasyonda 256 ton (Yaklaşık 3 milyon litre) metil alkol, 33 bin 964 şişe dolu halde alkollü içecek, 437 bin alkollü içki etiketi, 1 milyon 177 bin bandrol, 2 tabanca, 2 av tüfeği ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal