Yerli Silah MPT-76 İçin 50 Bin Adetlik Sözleşme İmzalandı

Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla ürettiği Milli Piyade Tüfeği MPT-76" için Savunma Sanayii Başkanlığı ile 50 bin adetlik sözleşme imzalandı.

25.02.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-09:38) Yerli Silah MPT-76 İçin 50 Bin Adetlik Sözleşme İmzalandı

Savunma Sanayii Başkanlığı, Milli Piyade Tüfeği “MPT-76”nın 50 bin tane sözleşmesinin yapıldığını açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı toplamda 50 bin tane Milli Piyade Tüfeği “MPT-76”nın sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. Bütünüyle milli kaynaklar kullanılarak, yurt dışından teknik yardım alınmadan imal edilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) NATO standardı olan soğuk ve sıcak hava, kum, yağmur, çamur gibi ağırlaştırılmış 42 testin hepsini sorunsuz geçmiştir.

Eksi 40 ve 65 derece sıcaklıkta, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta dahi problemsiz olarak çalışmayı sürdüren tüfek ile dakikada 650 atım gerçekleştirilebilmektedir.

4.1 kilogram ağırlığında gövde yapısına sahip olan tüfek, 600 metreye dek etkili bir menzile sahip. 7,62 mm çaplı mermi kullanan MPT-76 12 bin atıma dek namlu ömrüne sahiptir.

DÜNYANIN EN İYİSİ MPT 76

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, ABD'de silah fabrikası olan Türk iş adamı K.K.'ye MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü ele geçirildi. En Son Haber'in haberine göre MKE müdürünün satmaya çalıştığı Milli Piyade Tüfeği projeleri, silah sanayiinin dünyadaki devleri tarafından ilgiyle izleniyor.

SERİ VE HAFİF

Milli Piyade Tüfeği projesini 40 uzman 2 sene süresince 3 ayrı ekipte rekabet durumunda çalışarak tasarladı. Silah vuruş yüzdesi çok yüksek, hafif ve kısa olan, öldürücü etkisi bulunan, NATO rail sayesinde her türlü aparatı taşıyabilen MPT TSK'ya teslim edilmeye başlandı, çok yakında seri üretime geçmesi düşünülüyor.

TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

MPT 76, çimento, çamur, yağmur, kar ve buz gibi çevre şartların ve koşulların olumsuz olduğu her halde test edildi ve testlerin hepsinden başarıyla geçti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal