Yerli Otomobil İçin 62 Şirketle Görüşmelere Başlandı

Türkiye'nın Otomobil Girişim Grubu'nun, 2021'de seri üretime başlayacağı elektrikli SUV modelinin parçalarını Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri üyeleri imal edecek. 62 şirketle görüşmelere başlayan TOGG, bazılarıyla anlaşma imzaladı.

08.07.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-11:02)

400'ü aşkın mensubu ile Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) toplantısında açıklamalar yapan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, Türkiye'nin otomobili için 62 firma ile de görüşmelere başladıklarını ifade etti. Karakaş, "Bunlar arasında ön görüşme aşamasında olduğumuz firmalar olduğu gibi anlaşma imzaladığımız firmalar da var" dedi.

"BİR FIRSAT VAR"

Dünyada otomotiv endüstrisinin mega trendlerin etkisinde büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Karakaş, Türkiye'nin de bu dönüşümde yeri olduğuna dikkat çekti. Karakaş, "100 senelik fşrmalar bu dönüşümü hızlı göremediler. Biz Türkiye'de 32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Fakat bunun güvence altına alınması ve sürdürülebilir olması gerek. Bu dönüşümün Türkiye'deki üreticilerle olması lazım. Bir fırsat var ve Türkiye bunun içerisinde yer almak istiyor. Bu sebeple TOGG kuruldu." ifadelerini kullandı.

İHRACAT 2024'TE

Aralıkta ön gösterimi yapılacak aracın elektrikli bir SUV olduğunu anımsatan Karakaş, ardından 4-5 farklı model daha üretileceğini ifade etti. Karakaş, Türkiye'nin otomobilinin iç pazarda satışa sunulmasının sonrasında, iki sene sonra 2024'te ihracat hedeflediklerini söyledi.

2022'de satışa çıkması düşünülen Türkiye'nin otomobilinin parçalarını, yerli yan sanayi şirketleri üretecek. 62 şirketle görüşmelere başlayan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, bazılarıyla anlaşma imzaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal