Yerel Seçimlerle İlgili Flaş İddia!

24 Haziran seçimlerinin kesin sonuçları henüz açıklanmamışken Ankara kulislerinde bomba bir iddia dolaşıyor. İddiaya göre Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerin Ekim yada Kasım ayında yapılması düşünülüyor.

29.06.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 29.06.2018-10:41)

Ankara koridorlarında, 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti-MHP ittifakının, ardına aldığı rüzgârla ve bu ekonomik tabloda dokuz ay beklemek yerine erken yerel seçime gidebileceği iddiası gündeme geldi.

Gazete DuvaR'dan Özlem Akarsu Çelik'in aktardığına göre; 29 Mart 2018’deki yerel seçimi ekim yada kasım aylarında yapmayı düşündüğü iddia edilen Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerin beş sene bitmeden yapılabilmesi için anayasa değişikliği lazım. Anayasanın 127’inci maddesi, “Mahalli idarelerin seçimleri beş senede bir yapılır” diyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEREKLİ SAYI ARTIK 360-400 MİLLETVEKİLİ

Şimdilik netleşmeyen sonuçlara göre Meclis’te yeni dönemdeki koltuk dağılımı şu şekilde, AK Parti: 295; CHP: 146; HDP: 67; MHP: 49; İYİ Parti: 43…

Anayasa değişikliği için karar yeter sayısı eski sistemde Meclis üye tam sayısının 3’te 2’si olan 367 milletvekiliydi. 600 milletvekilli parlamentolu yeni sistemde bu sayı, 400 oldu. Anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi için 550 üyeli Meclis’te 330 oy gerekliydi, yeni sistemde ise 360 oy lazım.

MUHALEFET DE ERKEN YEREL SEÇİM İSTİYOR MU?

Yerel seçimin erkene çekilmesine muhalefet partilerinden de itiraz olmayacağı iddia ediliyor. CHP’de seçimin sonrasında yükselen istifa ve kurultay seslerinin muhtemel bir erken yerel seçim gündeminde biteceği, söyleniyor. HDP’de ise kayyımların el koyduğu belediye başkanlıkları için seçime hemen gitmeye partinin karşı çıkmayacağı söyleniyor.

İYİ Parti’nin kurucularından ve milletvekili adaylarından Mehmet Aslan da verdiği demeçte “AK Parti çıkıp doğru bir şey söylüyorsa söylediği şey halk için yararlı bir şey ise İYİ Parti ona destek olacak” demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal