Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Olmaya Başladı

Yeni askerlik sistemi ile alakalı yeni düzenlemenin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Alınan bilgiye göre, askerlik sistemi 9 ay olacak, bunun 3 ayı mecburi olacak. Sonrasında yapmak istemeyen bedelini ödeyecek, askerlik yapana ise asgari ücret verilecek.

04.02.2019-17:15 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-17:08) Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Olmaya Başladı

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Fahri Erenel 9 aya çıkacak yeni askerlik sistemi ile alakalı alternatifleri anlattı. Buna göre 3 ay mecburi askerlik olacak. Kalan 6 ay için değişik seçenekler var. Ya kişi kalan 6 ayı bedel ödeyerek bitirecek veya 6 ay daha askerlik yaparak asgari ücret kadar maaş alacak. Kesin karar çalışmalar bitince meydana çıkacak.

ERDOĞAN TRT'YE ANLATTI

Milyonlarca gencin gözü kulağı yeni askerlik sisteminde. Çalışmalar sürüyor, son karar şimdilik verilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin özel yayınında öngörülen sistemi aktardı. 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üstünde durduklarını ifade eden Erdoğan, bu düzenleme ile beraber, bedelliyi bir kenara koyduklarını da söyledi. Erdoğan ortak yayında, "İnanıyorum ki, milletimizi gençlerimizi çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor." açıklamasında bulundu.

PEKİ BU DÜZENLEME NASIL OLACAK, SÜRELER NE ANLAMA GELİYOR?

Askerlik çağındaki 5 milyon gencin gözü kulağı yapılacak yeni sistemde. Uzmanlara göre, süre standarda kavuşturulacak ve nasıl geçirileceğinin tespit edilmesi için seçenekler verilecek. İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Fahri Erenel, hazırlıkları süren sistemi TRT Haber'e anlattı. Erenel, "Ana düşünce 9 ay gibi tek bir standarda getirmektir. Bununla 12 ay olan uzun dönem askerlik 9 aya yalnız tabi kısa dönem 6 aydan 9 aya çıkmış olacak. Kısa ve uzun dönem 9 ayda birleşecek." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal