Yaşlı İnsanların Duygularını Sömürüp Dolandıran Çete Yakalandı

Balıkesir ve çevre şehirlerde kendilerini MİT görevlisi ya da bakan danışmanı olarak tanıtan ve insanları kat karşılığı inşaat yapma bahanesi ile dolandıran kişiler polis tarafından yakalandı.

03.05.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-10:34) Yaşlı İnsanların Duygularını Sömürüp Dolandıran Çete Yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği birimleri, 2016 senesinde bazı şüphelilerin 'nitelikli dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'güveni kötüye kullanma' suçları yaptıkları ihbarlılarıyla çalışma başlattı.

DHA'nın aktardığına göre, polis, yapılan çalışmalar çerçevesinde Balıkesir ve çevre şehirlerde kendilerini MİT personeli veya bakan danışmanı olarak tanıtıp, kat karşılığında inşaat yapacakları yalanıyla halkı dolandırıldıklarını tespit etti.

Bu yöntemle yaklaşık 10 milyon TL'lik vurgun yapıldığını belirleyen polis, aynı kişilerin yaşlı ve tek başına kalan kadınları da duygusal yakınlık göstererek, banka kredisi çektirerek, arsa ve evlerini kat karşılığı inşaat yapacaklarını ifade ederek, üzerlerine şirket kurarak dolandırdıkları da meydana çıktı.

Polis bütün bu bilgilerin sonunda da şüphelilerin U.Y., H.Y. ve G.C. olduğunu tespit etti. İzlemeye alınan 3 şüpheli, 29 Nisan günü yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerleri ile araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda çek, senet, tapu ve yüklü oranda para ile belgeler yakalandı. Sorgularının sonrasında adliyeye gönderilen U.Y., H.Y. ve G.C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kepsut L Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal