Yargıtay Başsavsıcısı Bulgaristan Başbakanı'yla Görüştü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, başkent Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi.

25.03.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-16:46) Yargıtay Başsavsıcısı Bulgaristan Başbakanı'yla Görüştü

Sürpriz buluşmada, 'mülteci sorunu', 'terör tehditi' ve 'örgütlü suçlarla mücadele konuları masaya yatırıldı.

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov'un daveti üzerine başkent Sofya'ya gelen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ie görüştü. Akarca'ya Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Cumhuriyet savcıları İlknur Altıntaş ve Salih Çimen'in de eşlik ettiği görüşmede mülteci sorunu, terör tehditleri ve örgütlü suçlarla mücadele konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Başbakan Borisov, "Türkiye, en yakın komşumuz olmakla beraber göç ve terörizmle mücadele alanında çok önemli partnerimiz" diye konuştu.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan sığınmacılarla ilgili anlaşmaya ilişkin konuşan Borisov, anlaşmanın tüm AB ülkeleri için önemli olduğunu belirtti. Diplomasinin en iyi yolunun olarak barış ve diyalog olduğunun altını çizen Borisov, geçen yıl Varna'nın AB-Türkiye zirvesine ev sahipliği yaptıklarını anımsatarak, Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkilerin gelişimine olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Bulgaristan'da Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı ile de görüşeceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal