Yabancı Uyruklu Profesörler Yurt Dışına Böcek Ve Kelebek Kaçırmaya Çalışırken Yakalandı

Adıyaman'da özel türde kelebek ve böcekler için tuzak kurup yurt dışına kaçırmaya çalışan biri İtalyan, diğeri İngiliz 2 profesör yakalandı. 120 bin lira para cezası verilen profesörler sınır dışı edildi

04.07.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-14:44)

Adıyaman'ın Kahta bölgesinde özel türde kelebek ve böcekler için tuzak kurup, yurt dışına kaçırmaya çalışan biri İtalyan, biri İngiliz 2 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Profesör oldukları anklaşılan 2 kişiye Çevre Kanunu doğrultusunda 120 bin 326 lira idari para cezası kesilerek, sınır dışı edildi.

Karadut köyü kırsalında bir arazide, 2 kişinin tuzaklar kurarak özel türdeki çeşitli kelebek ve böcekleri toplayarak yurt dışına kaçıracakları ihbarını alan bölgeye jandarma ekipleri gönderildi.

Jandarma ekipleri yaptığı araştırma neticesidne arazide böcek yakalama kutuları olduğunu tespit etii. Bölgede tedbir alan jandarma, bir süre sonra arazideki kutuları almaya gelen İtalyan uyruklu G.S. ile İngiltere uyruklu P.J.M.'yi yakaladı.

Profesör oldukları anlaşılan 2 şüphelinin kaldıkları otelde yapılan arama-incelemede ise 2 böcek yakalama tuzağı, 2 ışıklı böcek yakalama tuzağı, 11 böcek muhafaza kutusu, 600 böcek ve 25 kelebek bulundu.

SINIR DIŞI EDİLDİLER  

Böcek ve kelebekler Kahta Milli Parklar Doğa Koruma Şefliği'ne teslim edilirken, profesörler hakkında '2872 sayılı Çevre Kanunu' doğrultusunda 120 bin 326 lira idari para cezası verilerek sınır dışı edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal