Van-Tebriz Tren Hattı 3 Sene Sonra Yeniden Açıldı

Van'da 3 senedir terör örgütünün saldırıları nedeniyle yapılamayan Tebriz-Van yolcu treni seferleri bugün yeniden başladı.

19.06.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-16:22) Van-Tebriz Tren Hattı 3 Sene Sonra Yeniden Açıldı

Van'da PKK'lı teröristlerin saldırıları sebebiyle 3 senedir gerçekleştirilemeyen Tebriz-Van yolcu treni seferleri, güvenlik birimlerinin başarılı operasyonları neticesinde sağlanan güven ortamı ile beraber tekrar başladı.

Van'da güvenlik güçleri tarafından devam ettirilen başarılı operasyonlar neticesinde, PKK'lı teröristlerin sabotajları sebebiyle 3 senedir gerçekleştirilemeyen Tebriz-Van yolcu treni seferleri, tekrar başladı.

Terör saldırıları sebebiyle 2015 senesinden beri yapılamayan Tebriz-Van yolcu treni seferleri, güvenlik probleminin ortadan kalkması ile karşılıklı olarak tekrar başladı.

İran'ın Tebriz şehri ile Van hattındaki tren işletmeciliğinin 4 vagonlu ve 240 kişi kapasiteli treni, Van Garına vardı. Trenle gelen İranlı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından verilen otobüslerle şehir merkezine sevk edildi.

"SADECE VAN İÇİN DEĞİL ÜLKEMİZ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME"

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, AA muhabirine verdiği demeçte, Tebriz-Van tren seferlerinin başlamasının şehirde heyecan meydana getirdiğini aktardı.

İlk trenin Van'a geldiğini, önümüzdeki günlerde de seferlerin yoğun bir biçimde devam etmesini, çok sayıda insanın şehre gelmesini beklediklerini söyleyen Takva, "Bunu yalnızca Van için değil ülkemiz için de çok kritik bir gelişme olarak algılamak lazım. Yolcu vagonlarının bugün sabah saatlerinde şehrimize ulaşmasını büyük bir heyecanla karşıladık. İran'da demiryolu ağları çok gelişmiş. Bu sebeple Tahran ve İran'ın güney şehirlerinden de ilerleyen dönemde yolcu vagonlarının Van üstünden ülkemize giriş yapacağını memnuniyetle söylemem lazım." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal