Van'daki KCK Davasında Belediye Başkanına Ceza

Van'da görülen KCK ana davasında aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da olduğu sanıklara ceza yağdı. 13 sanığa 6 sene 3 ay ile 8 sene 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

10.09.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-14:53) Van'daki KCK Davasında Belediye Başkanına Ceza

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin "bozma" kararı ile Van'da tekrar görülmeye başlanan KCK ana davasında içlerinde eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da yer aldığı 13 sanığa 6 sene 3 ay ile 8 sene 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Bozma kararının sonrasında dosyanın sevk edildiği Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar gelmedi, salonda avukatları hazır bulundu.

'TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK' SUÇUNDAN CEZA YAĞDI

Avukatlar, müvekkillerine dönük suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerine karar verilmesini sitedi. Mahkeme heyeti, "terör örgütü PKK/KCK'ya mensup olmak" suçlaması ile eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, Cüneyt Caniş, Nezahat Ergüneş, Halis Çakır, Metin Adugit, Mihriban Şah, Murat Durmaz ile Veli Avcı'yı 8 sene 9'ar ay, İhsan Güler, Abdulkerim Sayan, Mehmet Şirin Yıldız ve Derviş Polat'ı 7 sene 6'şar ay, Hecer Sarihan'ı da 6 sene 3 ay hapisle cezalandırdı. Sanıklardan Kaya'nın hükmen tutuklanmasına karar veren heyet, diğerleri için de yakalama kararı verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Van'da 7 Haziran 2012'de terör örgütü PKK/KCK'ya dönük operasyonda eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da içinde olduğu 13 kişi gözaltına alınmış, haklarında "terör örgütüne mensup olmak" suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın 4 Ocak 2016'da yapılan karar duruşmasında Kaya, Caniş ile Avcı 15'er sene, Ergüneş, Çakır ve Adugit 13 sene 6'şar ay, Yıldız, Şah ve Durmaz 12'şer sene, Güler, Sayan ve Polat 9'ar sene, Sarıhan da 7 sene 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Avukatların itirazı ardından dosyaya bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, "bozma" kararı vererek dosyayı yerel mahkemeye sevk etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal