Vali Karaloğlu'dan Otellere Kritik Uyarı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Bir otel hala inatla atık suyunu dereye, denize, kendi kullandığı plaja veriyorsa artık ceza vermek ile yetinmeyeceğiz. Gidip kapısına mühür vuracağız, içeride şu kadar müşteri varmış, o bizi ilgilendirmeyecek." dedi

27.08.2019-23:51 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-23:47) Vali Karaloğlu'dan Otellere Kritik Uyarı

Ağustos ayı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Buluşması, Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'ndeki otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, diğer yetkililerle konaklama sektörü temsilcileri katıldı. Vali Münir konuya ilişkin açıklama yaptı.

"BUGÜNE KADAR Kİ EN İYİ RAKAMLAR"

"Sezon başında 16 milyonluk bir hedef belirlemiştik. 2019, 2018'den iyi olacak ve bu şehir hedeflediklerimizi başarabilirse 16 milyon rakamını da görebilir. Şu anda Ağustos ayının son haftasındayız, bugüne kadar gördüğümüz rakamlar 2019'un sonunda 16 milyonu yakalayacağımızı gösteriyor"

"FARKLI TEDBİRLER"

"Emin olun, ilin valisi olarak en çok zorlandığım, en çok sıkıldığım ve utandığım konu bir turizmciye, bir otel sahibine, 'Kardeşim senin atık suyun dereye akıyor, denize akıyor' diye söylemektir. Arkadaşlar bu dereler, bu deniz, bu çevre bizim ortak soframız. Ortak soframızı kirletmeye hiç kimsenin, ama hiç kimsenin hakkı yok. Birileri bizim ortak soframızı kirletmeye inatla devam ederse bundan sonra artık farklı tedbirler uygulayacağız"

DİREK MÜHÜRLENECEK

"Bundan sonra hala atık suyunu, hala yıkama suyunu, çevre suyunu doğrudan alıcı ortama bir tesisimiz bırakıyorsa, iki şey yapacağız. Kimse kusura bakmasın. Bugüne kadar gidiyorduk, bulduğumuz uzantısına beton döküyorduk, ceza veriyorduk, geliyorduk. Bundan sonra böyle yapmayacağız. Geçen hafta arkadaşlara talimat verdim, artık mühürleyeceğiz. Bir otel hala inatla atık suyunu dereye, denize, kendi kullandığı plaja veriyorsa artık ceza vermeyle yetinmeyeceğiz. Gidip kapısına mühür vuracağız, içeride şu kadar müşteri varmış, o bizi ilgilendirmeyecek. Büyük zarardan korunmak için az zararı göze alacağız, kimse kusura bakmasın."

Son dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal