Uyuşturucu Operasyonunda FETÖ'cüler Gözaltına Alındı

Ülke dışından Türkiye'ye uyuşturucu madde sokulacağı ihbarı sonrasında ihbar edilen tekneyi takibe alan güvenlik güçleri, İzmir'den Bodrum'a götürülen teknede yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışan, aralarında FETÖ mensubu kişilerin de olduğu 13 zanlıyı gözaltına altı.

24.04.2018-18:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-18:05) Uyuşturucu Operasyonunda FETÖ'cüler Gözaltına Alındı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, Arnavutluk'tan gemi ile gelecek skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) uyuşturucu maddesinin "Spear" adlı tekne ile şehirden karaya çıkarılacağı istihbaratı üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı iş birliği ile çalışma başlattı.

Güzelbahçe Limanı'nda demirli duran "Spear" adlı tekneye teknik takip için GSP cihazı takan güvenlik güçleri, teknenin kamyonla Bodrum Kissebükü koyunda denize indirildiğini belirledi.

Kissebükü koyundaki taşıyıcı teknenin dün gece 10-15 Suriyeli kaçak göçmen veya FETÖ üyesi olduğu düşünülen kişilerle beraber hareket ettiğini tespit eden ekipler, tekneye operasyon düzenledi.

Sahil Güvenlik botunun takip ettiği şüphelileri taşıyan tekne karaya otururken içerisindekiler de ormanlık alana doğru kaçtı.

13 KİŞİ YAKALANDI

Jandarma ekipleri, FETÖ mensubu olmaktan aranan H.T, A.A, F.A. ve M.S'nin de aralarında bulunduğu 5'i çocuk 13 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

İ.E'nin Dokuz Eylül Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak mesai harcanırken ihraç edildiği, R.T'nin kamu hizmetlerinden bir ömür men kararının bulunduğu, H.T'nin FETÖ mensubu olmaktan davasının sürdüğü ve TÜBİTAK'ta araştırma görevlisi iken meslekten ihraç edildiği tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal