Ünlü Şair Refik Durbaş, 74 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu

Türk şiirinin en önemli isimlerinden birisi olan Refik Durbaş, dün gece 74 yaşında iken hayata gözlerini yumdu.

01.12.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-14:33) Ünlü Şair Refik Durbaş, 74 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu

Türk şiirinin hayattaki en büyük şairlerinden ve BirGün yazarı Refik Durbaş dün gece hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde Medeniyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma sevk edilen Durbaş 74 yaşında hayatını kaybetti. Durbaş bir süredir diyaliz ve akciğer tedavisi oluyordu. Son olarak zatürreye yakalanan Durbaş, dün akşam saatlerinde yoğun bakıma alındığı Medeniyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşama gözlerini kapadı.

BirGün’ün aktardığına göre Refik Durbaş'ın cenaze töreni ile alakalı açıklama Durbaş ailesi tarafından yakın vakitte paylaşılacak.

REFİK DURBAŞ KİMDİR?

1944 senesinde Erzurum'un Pasinler ilçesinde dünyaya geldi.

Liseyi İzmir'de okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki eğitimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında farklı işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı.

İlk şiiri İzmir'de Ege Ekspres gazetesinin sanat sayfalarında paylaştı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle öne çıktı. Arkadaşlarıyla beraber 1962-1964 arasında Evrim dergisini, 1967'de de Alan 67 dergisini yayınladı. 1971'de ilk şiirlerini Kuş Tufanı isimli şiir kitabında bir araya getirdi. 1972-1974 snelerinde Yeni A dergisinin yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Gazetelerde sanat sayfaları düzenledi. 1992 senesinde Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu. Köşe yazarı olarak farklı gazetelerde çalışmalarına devam etti.

İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir hayatı, zamanla toplumcu yönelim kazandı. Kendine özgü dili ve benzetmeleriyle, baştan beri tavrını ve varlığını keskinleştiren, mana kadar biçime de önem veren şiirler kaleme aldı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını gösteren şair olarak tanındı. Şiirinde günlük konuşma dili içine ustaca serpiştirilmiş eski sözcükler de tercih etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal