Ünlü Şair Küçük İskender Hayatını Kaybetti! Küçük İskender Kimdir?

Geçtiğimiz yıl kanser teşhisi konulan ve Bodrum'daki evinde tedavisi süren ünlü şair Küçük İskender yaşamını yitirdi.

03.07.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-09:08)

Geride bıraktığımız senenin haziran ayında kanser teşhisi konulan Küçük İskender takma adlı Derman İskender Över, hastalığa karşı savaşını kazanamadı. 55 yaşındaki ünlü şair Bodrum'da yaşamını yitirdi.

EVİNDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ünlü şair Küçük İskender greide bıraktığımız haziran ayında kansere yakalanmıştı. O günden beri hastalığını Bodrum'daki evinde sürdürdüğü tedaviyle atlatmaya uğraşıyordu.

"ÖLMEME GÜNÜ"

Küçük İskender geçtiğimiz Mart ayında Yekta Kopan, Can Bonomo ve Öykü Karayel ile bir araya gelmişti. Şarkıcı Can Bonomo, beraber çektirdikleri fotoğrafı "Ölmeme günü" notuyla sosyal medya sayfasından paylaşmıştı.

KÜÇÜK İSKENDER KİMDİR?

Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler yazan, ilk filmi "Ağır Roman" ile oyunculuğa da adım atan Küçük İskender'in tam ismi Derman İskender Över'dir. 1964 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Küçük İskender, Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi, son sınıfında okulu bıraktı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne girdi, fakat burayı da bitirmedi.

1980'li senelerden başlayarak günümüze dek çeşitli dergilerde şiirler, eleştiriler, denemeler yazdı. İlk şiiri Milliyet Genç Sanat Dergisi'nde, İskender Över adıyla çıktı. Profesyonel olarak 1985'te Adam Sanat Dergisinde şiirleri yayımlanmaya başladı.

İstanbul'da Baba Zula, Rashit, Teoman, Gripin, Hayko Cepkin, Zakkum, Derya Köroğlu, Mabel Matiz, Can Bonomo, Nejat Yavaşoğulları, Model, Flört, gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Küçük İskender, Mustafa Altıoklar'ın yönettiği Ağır Roman ve O Şimdi Asker isimli filmlerde de rol almıştır. Son olarak "İkinci Waliz" isimli şiir-metin-günlük kitabıyla okurlarıyla buluşan Küçük İskender, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal