Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın Yerine Otel Yapılacağını Söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi inşa edileceğini söylemişti fakat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın otel ve fuar olacağını açıklaması kafaları karıştırdı.

07.08.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-10:26) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın Yerine Otel Yapılacağını Söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP'li İlhami Aygun'un soru önergesine verdiği cevapta, Yeni İstanbul Havalimanının tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin sonrasında, Atatürk Havaalanı'nın saatte 5 iniş, 5 kalkış olmak üzere faaliyetlerine devam edeceğini ve burada Airport Hotel, konferans salonu ile havacılık fuar alanı yapılacağını açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise bu cevap üstüne Meclis'e yeni bir soru önergesi vererek, "Doğal hayatı mahveden bir iktidardan, elbette yıktığı yere bahçe yapması beklenemezdi" dedi.

BAKAN KURUM'UN YANITLAMASINI İSTEDİ

Sözcü'nü haberine göre, Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması talebiyle TBMM'ye de önerge verdi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'Millet Bahçesi' olacağı duyurulan Atatürk Havalimanı çok geçmeden anlaşıldı ki, otel oluyor. İstanbul'un ortasında, kolay ulaşılan Atatürk Havalimanı dururken, kentin neredeyse en uzak noktasına, gereksiz yere 3. havalimanı yapmak için yüz binlerce ağacı katleden, doğal hayatı mahveden bir iktidardan, tabiki yıktığı yere bahçe yapması beklenmezdi'' dedi.

"OTEL YAPMA İHTİYACI NEREDEN HASIL OLMUŞTUR?"

CHP Milletvekili Tekin, Bakan Kurum'a "Bölgede 90 adet otel varken ve bunlardan 29'unun adı de 'Airport' otel iken, Atatürk Havalimanı arazisine tekrar bir 'Airport' otel yapma ihtiyacı nereden hasıl olmuştur? Daha önceki açıklamalarınızın tersine şimdi AHL arazisi imara mı açılmaktadır?'' sorusunu da sordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal