Türkiye-Rusya Anlaşması Sonrası NATO'dan Açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye-Rusya anlaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

23.10.2019-12:33 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-17:08)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "ABD ile Türkiye'nin anlaşmasından sonra şiddetin azalması memnuniyet verici. Soçi mutabakatı Suriye'de çözüm için umut verici. Anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak anlaşmanın sonuçlarını değerlendirmek için erken." değerlendirmesinde bulundu

"Anlaşmanın sonucundan bahsetmek için erken" diyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Soçi mutabakatı Suriye'de siyasi çözüm için cesaret verici. Krize diplomatik çözüm bulunması için çabalar artırılmalı" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD ve Türkiye arasındaki anlaşmaya da değindi. Stoltenberg, "Anlaşmadan sonra Suriye'nin kuzeyinde şiddetin azaldığını görmek memnuniyet verici" dedi.

"Bu uzlaşıyı ileri taşıyabiliriz, Suriye'de siyasi çözüme ihtiyaç var" şeklinde konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye'de insani yardım konusundaki öncelikleri anımsattı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "DAEŞ ile mücadeledeki kazanımları tehlikeye atmamamız gerekiyor" diye de ekledi.

Stoltenberg Brüksel'deki NATO savunma bakanları toplantısında Suriye'nin kuzeyindeki son durumun görüşüleceğine vurgu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal