Türkiye'nin Uygur Türk'ü Olan 2 Yetim Çocuğu ve Annelerini Çin'e İade Ettiği İddia Edildi

Türkiye'de ikamet eden Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Türkiye'nin 2 yetim çocuğu ve 30 yaşındaki annelerini, zulmünden kaçtıkları Çin'e verdiğini öne sürdü.

29.07.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-09:33) Türkiye'nin Uygur Türk'ü Olan 2 Yetim Çocuğu ve Annelerini Çin'e İade Ettiği İddia Edildi

Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Zinnetgül Tursun adlı Uygur'un iki çocuğuyla beraber Pekin'e teslim edildiği öne sürüldü. Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk de iddiayı onayladı.

Türkiye'de ikamet edne Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Zinnetgül Tursun isimli 30 yaşındaki bir kadının iki çocuğuyla beraber Çin'e sınır dışı edildiğini öne sürdü.

TÜMTÜRK: GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ BENİ ARADI

Karar'ın haberine göre; Seyit Tümtürk, "Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz beni mahçup bir biçimde arayıp olayın doğru olduğunu ifade etti. Zinnetgül Tursun adlı 30 yaşındaki dul kadın kardeşimiz ve 2 yetiminin Tacikistan'a sınır dışı edildiğini ve Tacikistan'dan da Çin'e iade edildiği bilgisinin doğru olduğunu aktardı. Kendisinin bilgisi dışında olduğunu söyledi. Bu olaya sorumsuz bürokrat ve memurlar sebep oldu. Tacikistan'dan görüş alıp her nasılsa oraya yollamışlar. Ayrıca İzmir'deki Geri Gönderme Merkezi'nden aynı gün Kuwanhan Aşmuzi ve Ayinisa Tuersun isimli iki kadının da Tacikistan'a iade edildiği bilgisini de akrabalarından aldık. Bence bütün bunlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın itibarsızlaştırılması için yapılan operasyonlar" dedi.

Tümtürk ayrıca, "Kız kardeşi Türkiye'de ve annesinden bu haberi alıyor. Zinnetgül Tursun Çin'de ve cezaevinde. İki yetimi de anaannesine vermişler" dedi. Öte taraftan Tursun'un Suudi Arabistan'da ikamet eden erkek kardeşi de katıldığı bir canlı yayında sınır dışı olayını onaylayıp görevlilerde destek istedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal