Türkiye'nin En Uzun Zipline Pisti Palandöken'e Yapılacak

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden birisi olan Palandöken'e bir müjde daha geldi. Erzurum Valisi Oktay Memiş, Türkiye'nin en uzun zipline pistini inşa edeceklerini söyledi.

25.05.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-13:03)

Erzurum Valisi Otay Memiş, senenin 6 ayı kayak yapmaya uygun, kar kalitesi ve uzun pistleri ile önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun zipline tesisinin yapacaklarını ifade etti.

Dünyada havalimanına indikten 15 dakika sonra kayak yapılabilen tek merkezin Palandöken olduğunu söyleyen Erzurum Valisi Okay Memiş, iyi bir sezonu geride bıraktıklarını ifade etti. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki tesislerin 1 milyon 25 bin defa kullanıldığını söyleyen Vali Memiş, amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Vali Memiş, Palandöken'e en az 5 yıldızlı 2 otel, bin 500 araçlık 4 katlı otopark ve küçük dükkanlar yaparak bölgeyi bir dağ kasabası haline getireceklerini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN EN UZUN ZİPLİNE TESİSİ OLACAK"

Yeni sezonda yerli ve yabancı turistlerin bambaşka bir Palandöken göreceklerini söyleyen Memiş, uluslararası yarışmaların yapılacağı bisiklet parkuru ile zipline pisti yapacaklarını söyledi. Vali Memiş, "Palandöken'e Türkiye'nin en uzun zipline pistini yapacağız. Zipline pistiyle alakalı ayrıntı veremeyeceğim. Çünkü ilk düşündüğümüz yerdeki eğitim çok yüksekti, güzergahı değiştiriyoruz. Tekrar ölçümler yapılıyor. Türkiye'nin en uzun zipline tesisi olacak" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal