Türkiye'nin Doğusunda Kar Yağışı Etkili Oluyor

Türkiye bahar mevsiminin ilk ayı olan Mart'ın sonuna gelirken, doğu illerinde kar yağışı yeniden etkisini hissettirdi. Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Kars yeniden beyaz örtüye büründü.

30.03.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-13:22) Türkiye'nin Doğusunda Kar Yağışı Etkili Oluyor

Senenin büyük bir kısmı karla kaplı olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Kars tekrar beyaza büründü.

Bölgede ilkbahar mevsiminin ilk ayı martın son günlerinde etkili olan ve 3 gündür devam eden kar yağışı özellikle gece saatlerinde etkili oldu.

Yüksek yerlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı sebebiyle Erzurum'un şehir merkezi dahil hepsi karla kaplandı.

EKİPLER ULAŞIMDA AKSAMA YAŞANMAMASI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ

Baharın gelmesini beklerken sabah evden çıktıklarında aylardır kar ve soğuk havanın etkisini hissettirdiği ilde tekrar kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar, araçların üstü ile iş yerlerinin önünü kardan temizledi.

"Mart kapıdan baktırır, kazma yürek yaktırır" atasözünü anımsatan kar yağışının sonrasında Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı birimler, cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına girişti.

Şehrin diğer illerle bağlantısını tesis eden kara yollarında da birimler, ulaşımda aksama olmaması için karla mücadele çalışması yapıyor.

ARDAHAN'DA SABAH SAATLERİNE KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Ülkede kara kışın en fazla etkisini hissettirdiği şehirlerden Ardahan'da da 3 gündür aralıklarla süren kar yağışı sabah saatlerine dek etkisini hissettirdi.

Şehir merkezini de beyaza bürüyen ve hala süren kar, yüksek yerlerdeki yollarda ulaşımda aksamalara sebep oldu.

Ardahan - Posof kara yolunun Ilgar Dağı mevkinde kar yağışının haricinde buzlanmanın da meydana geldiği yerlerde Karayolları birimleri tarafından iş makineleri ile kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal