Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye-Gürcistan Stratejik İş Birliği Konseyi Toplanacak!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia ortak basın toplantısı düzenledi.

31.10.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-16:35)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia ortak basın toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Dışişleri Bakanlarımıza verdiğimiz talimatla en kısa zamanda aramızdaki stratejik iş birliği konseyimizi toplayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda gerçekleştirdiği açıklamalar tam olarak şöyledir:

"STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ KONSEYİMİZİ TOPLAYACAĞIZ"

"Stratejik ortaklık seviyesinde devam ettirdiğimiz ilişkilerimize maalesef biraz ara verilmiştir. Bugün Dışişleri Bakanlarımıza verdiğimiz talimatla en kısa zamanda aramızdaki stratejik iş birliği konseyimizi toplayacağız."

"TİCARET HACMİMİZİ 3 MİLYAR DOLARA ÇIKARMA İRADEMİZİ TEYİT ETTİK"

"Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı ile bölgemizde merkez konuma getirdik. Ulaştırmada çok önemli bir adım attık. Bakü-Tiflis-Kars tarihi bir adımdı. Bu demiryolunun açılması ile üç dost ülke birbirine farklı bir şekilde bağlanmış oldu. Ticaret hacmimizi 3 milyar dolara çıkarma irademizi teyit ettik."

ENERJİ KONUSUNDA MERKEZ KONUMUNA GELDİK

Ortak akıl ve stratejik vizyon ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na Gürcistan ve Azerbaycan ile hayata geçirdiğimiz Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni de ekleyerek enerji konusunda bölgemizi merkez konumuna getirdik. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal