Netflix Kapatılıyor!

Netflix yaşanan krizle çalkalanıyor. Squid Game ile tarihinin en büyük başarısına ulaşan Netflix, hiç beklemediği yerden darbeyi yedi. Peki, Netflix kapatılıyor mu?

03.09.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-14:38) Netflix Kapatılıyor!

Netflix, yayın politikasını sürekli ötekileşen ve sesini duyuramayan gruplar ve kişilerin sesi olmaya adamıştı. Squid Game'de eleştirel tavırlarıyla milyonların onayını tekrardan alan Netflix, son bir günde iki şok yaşadı. The Closer ve Chappelle dâhil birkaç stand up programlarının sözleşmelerini ve şovlar için ne kadar ödendiğini Netflix'in bir çalışanı sızdırdı. Habere göre The Closer'a 24,1 milyon dolar harcayan Netflix, diğer stand-uplar için de neredeyse aynı parayı harcamış. Sızdırmanın sebebiyse Netflix'in başını ağrıdan en büyük sebep. Netflix kapanmaya hazırlanıyor.

NETFLIX KAPANIYOR

Netflix çalışanları, Netflix’in kendi yayın politikalarına uymadığı gerekçesiyle kuruma tepki göstermesinin karşılıksız kalmasının ardından daha büyük bir tepki gösterdiler. Dave Chapelle’in The Closer stand-up’ında transfobik şakalar yapması nedeniyle büyük eleştiriler alan Netflix’e çalışanları ihtar verdi. Paylaşılan mektupta Netflix’in sorumluluğu üstlenmesi ve zararı karşılaması gerektiğini söyledi. 

Grup ayrıca kadın düşmanlığı, homofobi, nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırılmasını talep etti. Transfobik içeriğe 20 milyon dolar üzerinde yatırım yapan Netflix’in daha düzgün içeriklere de aynı yatırımı yapması, grup tarafından talep ediliyor. Dizinin son bölüm için 24 milyon dolar ödemişti.


NETFLIX CEO'SU SUÇLAMALARI REDDETTİ

Netflix CEO’su Ted Sarandos, eleştirileri reddetti. Dave Chappelle’ye atılan suçlamaların ardından Sarandos, “ Bazı çalışanlarımız nefret ile ilgili çizgiyi nerede çekeceğimiz konusunda sorular sormuş. Netflix’te nefreti ve öfkeyi destekleyecek hiçbir içeriği hoş karşılamayız. Fakat The Closer’ın bu çizgiyi aştığına inanmıyoruz. Bir konuda fikir belirtmek ile karşıdakine zarar vermek arasındaki farkı ayırt etmenin çok zor olduğunun da farkındayız.” sözlerini sarf etti. Chappelle’nin yanlış bir şey yapmadığını ve içerik çeşitliliğinin önemini savunan Sarandos, “Bazıları stand-up sanatının saldırgan bir tutum olduğunu düşünüyor fakat kullanıcılarımız bu içerikleri seviyor ve bizim de onlara sunmaya çalıştığımız şey bu."

NETFLIX ÇALIŞANLARI GREVE GİDİYOR

Netflix CEO’su Ted Sarandos’un komedyeni desteklemesi üzerine greve giden Netflix çalışanları, yarın yani 20 Ekim’de bir kez daha greve gidecek. Binden fazla çalışanın grev yapacağı biliniyor. Grevin Netflix’e büyük bir darbe vuracağı tahmin ediliyor. Grevin bu hafta sonlanacak mı yoksa devam mı edecek buna ön bakış atmak çok zor. Grevler ilerlerse Netflix’in başı çok ağrıyabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal