Türkiye'den ABD'ye Yaptırım Mesajı!

Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeu ile görüşen Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında ABD'ye yaptırım mesajı verdi.

17.10.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-12:34) Türkiye'den ABD'ye Yaptırım Mesajı!

Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeu ile görüşen Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, 'Olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleşti. Hem Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını hem Münbiç'iele aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ konusundaki titizliğini ifade etti. Pek fazla meselede görüş alışverişi yaptık, beraber atacağımız adımları konuştuk.' ifadelerini kullandı.

ABD'YE YAPTIRIM MESAJI

ABD tarafından yapılan yaptırımlar hususunda konuşan Çavuşoğlu, 'Yaptırımlar saçma sapan işler. İkili ilişkilerde böyle şeyler olmaması gerektiğini ifade ettik. Negatif tutumlar sürerken, ilişkiler ilerleyemez. FETÖ hakkında ABD Adalet Bakanlığı'na ulaştırdığımızı ilettik. Gerekli delilleri FBI'a sunması için Adalet Bakanlığı'na ilettiğimizi belirttik. Suudi Arabistan, bundan önce ABD çekilmek isterken ABD'nin kalmasını istediklerini ifade ettiler. Hedefler ve çıkarlar var farkındayız. YPG/PKK/DEAŞ mı yoksa İran'ın çıkarlarını korumak mı bilmiyoruz.'

Son Dakika Gündem Haberleri çin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal