Türkiye'den ABD Kongresi'ne Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığın, "Türkiye'ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileşmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir." ifadesinde bulundu.

17.12.2019-22:03 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-00:26) Türkiye'den ABD Kongresi'ne Sert Tepki

ABD Senatosu, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkımı projesi, S-400'ler ve F-35'lerle ilgili yaptırımları içeren 738 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisinde ve Senatosunda Türkiye'ye de yaptırım kararlarının olduğu 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağının kabul edilmesine ilişkin sert tepki gösterdi.

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada Kongre üyelerinin ABD ile ilişkilerin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermediğine değindi. Bakanlık, Türkiye’nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirlerin alınacağından da kimse şüphe duymaması gerektiğini bildirdi.

BAKANLIK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"ABD Temsilciler Meclisi’nde ve Senatosu’nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı yine hasmane unsurlar yer almaktadır. Türkiye’ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan Kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir.

Bu yasa çerçevesinde ülkemizin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği F-35 programına katılımının haksız bir şekilde engellenmesi, S-400 tedariğimizle ilgili olarak ülkemize yaptırım çağrısının yinelenmesi, benzer şekilde yasada TürkAkım projesine de yer verilmesi, Kongre’nin egemen bir devlet olarak aldığımız kararlara karşı saygısızlığının ve akıl dışı hasmane tutumunun sürdüğünü göstermektedir.

TEHLİKELİ BİR TIRMANIŞA YOL AÇMAKTAN BAŞKA BİR SONUÇ DOĞURMAYACAKTIR

Kıbrıs Adası’na uygulanan ABD silah ambargosunun GKRY’ye yönelik olarak kaldırılması teşebbüsleri ise Ada’daki çözüm çabalarına sekte vurmaktan ve tehlikeli bir tırmanışa yol açmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.

GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINACAĞINDAN KİMSE ŞÜPHE DUYMASIN

Tehdit ve yaptırım dilinin, Türkiye’yi ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli adımları kararlılıkla atmaktan asla vazgeçiremeyeceğini bir kez daha hatırlatırız. Türkiye’nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirleri alacağından kimse şüphe duymamalıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal