Türkiye’de Engelsiz Cami Sayısı 20 Bine Ulaştı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde bilhassa 2012'den beri "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" yaklaşımıyla yürütülen yeniden düzenlenme çalışmaları etkisini gösteriyor.

01.10.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-11:28)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde bilhassa 2012'den beri "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" yaklaşımıyla yürütülen yeniden düzenlenme çalışmaları etkisini gösteriyor.

İlk kısımda her il ve ilçede en az bir caminin bütün engelli gruplar göz önünde tutularak yeniden inşa edildiği çalışma dahilinde her camide engellilere uygun tuvalet, abdest alma yeri, rampa veya asansör yapılması amaçlanıyor.

‘ENGELSİZ CAMİ, ENGELSİZ İBADET’

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, söz sahibi olduğu açıklamada, 2012'de 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" temasıyla düzenlendiğini belirtti. 

Bu etkinliğin camilerin fiziki şartlarının engellilerin ihtiyaçlarına göre yapılması ve toplumsal bilincin oluşması amacıyla yapıldığını dile getiren Albayrak, özellikle 2012'den beri camilerin engellilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi çalışmasına yoğunlaştıklarını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal