Türkiye Uzay Hukukuna İlişkin Önemli Bir Konferansa Ev Sahipliği Yapacak

Uzay araştırmalarına yönelik çalışmalarına ağırlık veren Türkiye, 23-26 Eylül tarihlerinde uzay hukuku alanında düzenlenecek önemli bir uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak

30.07.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-16:00) Türkiye Uzay Hukukuna İlişkin Önemli Bir Konferansa Ev Sahipliği Yapacak

Uzaya ilişkin araştırmalarını Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluşuyla kurumsallaştıran Türkiye, bu konunun hukuki ve idari yönüne dair çalışmalara da başlamış bulunuyor. Türkiye, bu doğrultuda gerçekleşecek olan önemli bir uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Uzay İşleri Ofisinin en önemli etkinliklerinden olan "BM Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı", Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Uzay Ajansı ve Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) ortaklığında 23-26 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

KAYIT İÇİN SON GÜN 9 AĞUSTOS  

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) desteğiyle yapılacak olan konferansta, uzay çalışmalarına ilişkin hukuki ve idari konular ele alınacak.

Yaklaşık 200 kişilik uluslararası uzman grubunun katılacağı konferansın katılımcıları, ülkelerinin uzay alanında çalışan üst düzey idareci ve hukukçularından oluşacak.

Ülkelerindeki uzay hukukuna ilişkin kapasite geliştirme çalışmalarında aktif yer alan ve politika gelişimine katkıda bulunan birçok akademisyen de konferansa katılacak.

Konferansa katılmak isteyenler, TÜBİTAK'ın internet sayfasında belirtilen adreslerden 9 Ağustos'a kadar kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ  

BM Uzay İşleri Ofisi, Türkiye'nin de üye olduğu BM Uzayın Barışçıl Amaçlarla Kullanımı Komitesinin (COPUOS) belirlediği stratejiler kapsamında, belirli konularda kapasite geliştirme ve bilgi paylaşımı hedefli etkinlikler düzenliyor.

Uzay teknolojileri ve uygulamalarının yanı sıra idari ve hukuki konularda da etkinlikler yapılıyor.

Uzay hukuku ve politikası noktasında dünya çapında önde gelen uzmanların katılacağı organizasyon, Türkiye bakımından uluslararası bilinirlik ve ülkenin prestiji bakımından büyük önem taşıyor.

Türkiye'nin ilgili kurumlarından bu alanda çalışan uzmanların konferansa katılımının, yurt içinde uzay alanında kurumsallaşmaya yönelik somut çalışmaların yapılmaya başladığı bir dönemde faydalı olacağı belirtiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal