Türkiye Turizmde Yükseliyor! İşte Dünya Sıralamasında Ülkemizin Yeri!

Birleşmiş Milletler, dünya turizm rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye Almanya gibi ülkeleri geride bırakarak dünyada en fazla turist ağırlayan 8. ülke oldu.

28.09.2018-18:01 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-17:52) Türkiye Turizmde Yükseliyor! İşte Dünya Sıralamasında Ülkemizin Yeri!

Türkiye'de açıklanan "turizmin altın senesi" meyvelerini bir bir vermeye başladı. Birleşmiş Milletler, 2017 senesinde dünyadaki turist hareketliliğini sayılara döktü. Rapora göre Türkiye en fazla ziyaretçi alan ülkeler arasında 8'inci sırada yer buldu.

TÜRKİYE'YE GEÇEN YIL 38 MİLYON TURİST GELDİ

Açıklanan rapora göre, Türkiye'ye geçen sene 38 milyon turist geldi. Türkiye, 2016'da 10'uncu basamakta yer alırken, 2017'de tırmanarak dünyanın en fazla turist alan 8'inci ülkesi oldu.

Ortadoğu'yu gezenlerin sayısı ise 58 milyon olarak tespit edildi. Buna göre Türkiye, bölgeye gelen turistlerin yüzde 60'ından çoğunu konuk etti.

ALMANYA GERİMİZDE KALDI

Türkiye'nin pozitif sayıları bununla da kısıtlı kalmadı. Listeye göre Almanya da içinde olmak üzere Avrupa'nın gözde devletlerinin büyük bir bölümü, sıralamada Türkiye'nin arkasında kaldı.

AVRUPA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KITA OLDU

Rapora göre, Dünya çapında 1 milyar 323 milyon insan turist olarak bir başka ülkeye ziyaret yaptı. Avrupa yüzde 51 ile en fazla tercih edilen kıta oldu. Avrupa'yı 671 milyon, Asya-Pasifik ülkelerini ise 324 milyon insan ziyaret etti. 87 milyon turist ağırlayan Fransa listede ilk basamağı aldı. Onu, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri takip etti.

TURİZM SEKTÖRÜ 2017 YILINDA 1 BUÇUK TRİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİ

Rapora göre, turizm sektörü global ekonomiye de önemli fayda sağlıyor. 2017 senesinde sektör 1 buçuk trilyon dolar gelir sağladı. Bu da dünyadaki bütün gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 10'una denk geliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal