Türkiye Oyuna Gelmedi! 20 Günde 3 Kez Denediler

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’den çekilmesini engellemek isteyenler peş peşe tuzak kuruyor. Türkiye, 28 Aralık’ta 'Esed rejimi Münbiç’te' iddiasıyla Amerikan askerleri, İdlib provokasyonuyla da Rus askeriyle karşı karşıya getirilmek amaçlandı.

18.01.2019-09:11 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-08:59) Türkiye Oyuna Gelmedi! 20 Günde 3 Kez Denediler

PKK/PYD ortaklığıyla Suriye'de beklediği sonucu göremeyen Amerika, buradan çekilme kararı verdi. Bu karara Amerikan müesses nizamı başta olarak Suriye'deki ortağı PKK/PYD, İsrail, İngiltere, Fransa dahil büyük bir çevre karşı çıktı. Beyaz Saray'ın çekilme kararına tepki gösterenler, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleriyle beraber bu adımı engellemek üzere çalışmalara başladı. Son 20 günde peş peşe gelen 3 sabotaj, Donald Trump'ın çekilme kararına küresel koalisyonun nasıl direndiğini gösterdi.

HTŞ İDLİB'İ KARIŞTIRDI

Provokasyon amacında olan güçler yılmadı. Bu defa da Suriye sahasındaki taşeron terör örgütlerinden bir diğeri olan el-Kaide uzantıları devreye girdi. Heyet Tahrir Şam (HTŞ) grubu arasında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından fonlanan hücreler İdlib'de provokasyon hamlelerinde bulundu. Mısır güdümündeki Şer'i gruplar 'ÖSO'ya saldırmak caizdir' fetvalarıyla Müslümanları karıştırmaya çalıştı. Bölgedeki sivillerin çoğunluğu nedenii le Türkiye müdahalede bulunmayınca bu defa 'DEAŞ ve el-Kaide'yi Ankara koruyor' yalanına başvuruldu. Bu kampanyayı tedavüle sokanlar ABD-Türkiye arasını karıştırmakla beraber rejim ve Rusya'nın İdlib'e müdahale etmesini sağlayarak Ankara-Moskova arasındaki Soçi mutabakatını engellemeyi hedefledi. Plan işleseydi, meydana gelecek kaos ortamında Türkiye'nin yönü Fırat'ın doğusundan batıya çevrilecek ve güvenlik güçleri de yeni mülteci akınlarıyla karşı karşıya kalacaktı. Fakat bu plan da tutmadı. İdlib için güvence olan Türkiye ve Rusya, istihbari çabalar ve temasları yoğunlaştırarak kaos girişimini engelledi. Halihazırda İdlib, 'güvenli bölge' olarak Beştepe ve Kremlin güvencesinde Suriye'de yaşanabilir alanlardan biri olmaya devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal