Türkiye ile Moldova Arasında Kimlikle Seyahat Dönemi Başladı

Türkiye ile Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi bugünden itibaren başlıyor. Anlaşmaya göre yeni kimlik kartıyla gidilebilecek olan Moldova'da 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla kalınabilecek.

19.02.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-11:02) Türkiye ile Moldova Arasında Kimlikle Seyahat Dönemi Başladı

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Türkiye ile Moldova arasında, karşılıklı kimlikle seyahatin bugünden itibaren başlayacağını ifade etti.

Büyükelçi Gürol Sökmensüer, AA muhabirine Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Sökmensüer, iki devlet arasında imzalanan ve 19 Şubat 2019 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlayacak anlaşma uyarınca, vatandaşların yeni tip çipli kimliklerle Moldova'da her 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla vizesiz kalabileceğine işaret etti.

Anlaşmanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Ekim 2018 tarihinde Moldova'yı ziyareti sırasında imzalandığını anımsatan Sökmensüer, "Anlaşma, Türkiye ile Moldova arasındaki dostane ilişkilerin ve stratejik ortaklığın somut sonucu olmuştur" dedi.

Sökmensüer, Türkiye'nin, Moldova vatandaşlarının en fazla tercih ettiği turizm istikameti olduğuna da dikkati çekti.

Kimlikle seyahatin vatandaşlara rahatlık sağlayacağını ifade eden Sökmensüer, "Geçen sene Moldovalı turistlerin yüzde 35’i, yani 80 bin kişi Türkiye'ye gitti. Türkiye'den Moldova'ya ise 20 bin turistin geldiğini biliyoruz. Bu şekilde turist sayılarının katlanarak artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal