Tunceli Valisi Tuncay Sonel'den Belediye Başkanı Seçilen Maçoğlu'na Cevap

Tunceli Belediye Başkanı olan TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun belediyenin borcunu yayınlamasına Vali Tuncay Sonel'den cevap geldi. Sonel, belediyeyi teröre destek veren bir yönetimden devraldıklarını hatırlattı.

06.04.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-15:43) Tunceli Valisi Tuncay Sonel'den Belediye Başkanı Seçilen Maçoğlu'na Cevap

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, yeni Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun belediyenin borçları hususundaki sözleriyle alakalı yazılı açıklama yaptı. Vali Tuncay Sonel, "Kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma uğraşını kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya uğraşmaktadır. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldık. Kayyum öncesi belediyenin bütün kaynaklarının kentte yaşayanlara değil teröre gittiği meydanda iken, kaynaklar yöre insanımızın huzurlu bir şehirde yaşamaları için kullanılmıştır" açıklamasını yaptı.

KAYNAKLARIN VATANDAŞ İÇİN HARCANDIĞINI VURGULADI

Vali Tuncay Sonel, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı olarka vazifeye başlayan TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun belediyenin borçlarıyla alakalı yaptığı açıklamaya cevap verdi. Sonel, yaptığı yazılı açıklamada, önceki belediyenin bütün kaynakları teröre gönderdiğini, yönetime geldikleri andan beri bu kaynakları vatandaşlara hizmet için harcadıklarını ifade edip, şunları söyledi:

"DAHA İLK GÜNDEN ÇAMUR ATILMASINI KAMUOYUNUN TAKDİR VE VİCDANINA BIRAKIYORUZ"

"5 Nisan 2019 tarihinde Tunceli Belediye Başkanlığı vazifesine başlayan ve daha ilk günden kayyum dönemini hedef alan zihniyet bilmelidir ki; kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma uğraşını kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya uğraşmaktadır.

Biz teröre hizmet eden bir belediye aldık. Şu an Tunceli'yi huzur kenti olmanın haricinde, herkesin imrendiği bir kent durumuna getirdik. Tunceli'nin çehresi değişti. Kayyum öncesi 29 milyon TL borç varken, bu borcu vazife yaptığımız dönem içerisinde 16 milyon TL'ye indirdik. Ayrıca bu borcu düşürürken vazife yaptığımız süre içinde 31,7 milyon TL kredi ile 625 milyon TL tutarında senelerdir konuşulan fakat yapılmayan projeleri faaliyete geçirdik.

Dönem içinde yaptığımız yeni yatırımlar ile 12 milyon TL kira geliri alınırken, bunun haricinde 6 milyon TL değerinde de yeni araç filosunu kentimize kazandırdık. Verdiğimiz rakamlar ve örnekler ifade ediyor ki kayyum öncesi belediyenin bütün kaynakları kentte yaşayanlara değil teröre gittiği meydanda iken, kaynaklar yöre halkımızın huzurlu bir şehirde yaşamaları için kullanılmıştır. Kentte yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler için önemlidir. Daha ilk günden çamur atılmasını kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal