Tunceli Belediyesi'nin Dersim Kararı Sosyal Medyada Gündem Oldu

Tunceli Belediyesi, belediye binalarındaki "Tunceli Belediyesi" ibaresinin "Dersim Belediyesi" olarak değiştirilmesine karar vermişti. Bu karar sosyal medyada gündem oldu.

23.05.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-10:53)

Tunceli Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında belediye meclis üyeleri toplantısında verilen kararla Tunceli Belediyesi tabelasının 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesi kararı verildi. Karar tartışma yaratırken 'DersimdeğilTunceli' etiketi sosyal medyada Trend Topic oldu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Belediyeden yayınlanan açıklamada Dersim ibaresiyle beraber Zazaca ve Türkçe belediye hizmetleri verileceği açıklandı. Açıklamada şöyle denildi: "Şehrimizin kültürü, tarihi ve inanç biçimini yaşatmak için belediyemiz hizmet binasında olan tabelada yazılı 'Tunceli' ibaresinin değiştirilerek yerine 'Dersim' ibaresinin yazılması oy çokluğuyla kabul edildi. Ayrıca ilimizde ikamet edenlerin Türkçenin haricinde Zazaca ve Kürtçe konuştuğu göz önüne alınarak belediye hizmetlerinin ilde ikamet edenlerin ihtiyaçları çerçevesinde Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çokluğuyla kabul edildi."

MAKAM ARACINI SATACAK

Oylamada belediye başkanı makam aracının zamanla yıpranmadan sebeple ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle açık artırma usulü ile satılmasına da karar verildi. Oturumda alınan kararlardan dikkat çekici olan ise bir önceki Belediye Meclisi tarafından Türk Kızılay Derneği ile İlim Yayma Cemiyetine ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne yapılan yer tahsislerinin iptal edilmesi oldu.

ELEKTRİK FATURASIYLA İLGİLİ ÖNERGE REDDEDİLDİ

Açıklamada, ayrıca bir önceki Belediye Meclisi tarafından verilen kararla Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından kurularak Tunceli Cemevi'nin hizmet binasına ait elektrik faturalarının belediye tarafından ödenmemesi doğrultusunda önergenin yapılan müzakereler neticesinde oy çokluğuyla reddedildiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal