TSK'dan YPG'yi Bitirecek Hamle!

TSK, Kandil-Sincar-Suriye hattındaki geçişlere karşı Sincar harekâtı öne çekti.

23.03.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 23.03.2018-09:11) TSK'dan YPG'yi Bitirecek Hamle!

Afrin’de darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü YPG/PKK’nın, Irak’ta Kandil ve Sincar’daki 17 kampta olan üst düzey idareciler ile 2 bin teröristi Şemdinli ve Çukurca’ya sızdırma hareketine yönelik istihbaratla, TSK’dan yeni hamle geldi. Kandil-Sincar-Suriye hattındaki geçişlere karşı Sincar harekâtı öne çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ( TSK) 20 Ocak'ta Afrin operasyonunu başlatmasıyla beraber psikolojik yıkıma uğrayan terör örgütü PKK'nın, Kandil ve yakınındaki 17 kampta yer alan teröristleri parça parça Hakkâri ve Şırnak kırsalına sızdırmaya çalıştığı belli oldu.
Bölgedeki yerel istihbarat noktalarından gelen bilgiler de örgütün oldukça ciddi silahları bu sınır hattına yığma hazırlığı içinde olduğunu ortaya çıkardı. Bölge 12 askeri üssümüzün arka cephesinde olduğu için acil önlem alınması azımdı.

Elde edilen bilgilere göre TSK, sınırımızın 7 kilometre ilerisinden Kandil-Sincar- Suriye hattına kadar giden lojistik geçişleri engellemek için, Mayıs sonu Haziran başında Irak-Suriye sınır hattındaki Sincar bölgesine gerçekleştireceği harekatı öne aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal