Trump'tan Skandal 'Barış Pınarı Harekatı' Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "İki gün çatışmamış olsalar Türkiye ateşkesi kabul eder miydi bilmiyorum" dedi ve Suriye'nin kuzeyinde olanları "iki çocuğun parkta kavga etmesine" benzetti.

22.10.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-13:26)

Cumhuriyetçi Parti lehine yaptığı yayınlarla tanınan Fox News kanalında Sean Hannity'nin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, TSK'nın Suriye'nin kuzeyine düzenlediği 'Barış Pınarı Harekatı' ve daha sonra varılan mutabakat çerçevesinde harekata verilen araya ilişkin konuştu.

Trump, "Şimdi askerlerimizi eve getirme zamanı. Bu çok ilginç bir şey, iki gün bir miktar çatıştılar, çok kötü olaylar. Türkiye ateşkes yapar mıydı bilmiyorum, Kürtler bölgeden çekilmeyi kabul eder miydi bilmiyorum ama bu iki günü yaşadılar. Bazı insanlar söylediklerimin çok iyi bir mukayese olduğunu düşündü, bazıları ise aksini. Ama bu iki çocuğun oyun parkında kavga etmesi gibi. Bir dakikalığına kavga etmelerine izin verirsin sonra onları ayırırsın. Bir anlaşma yapmak çok daha kolaydı" ifadelerini kullandı.

Trump daha önce de Türkiye ile SDG'yi 'okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa' benzeterek "Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım" demişti. ABD'nin eski Suriye özel temsilcisi Brett McGurk Trump'ın 'kavga eden iki çocuk' benzetmesini 'ayıp ve cahilce' şeklinde değerlendirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal