Trakya'yı Konuşmadan Anlattılar!

Kırklareli'nde üniversite öğrencileri, engellilerin turizm faaliyetlerine daha sık dahil olmalarını sağlamak için, Trakya'daki tarihi, doğal ve kültürel değerlerin işaret diliyle anlatıldığı bir tanıtım filmi çekti.

26.10.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-12:43)

Kırklareli'nde üniversite öğrencileri, engellilerin turizm faaliyetlerine daha sık dahil olmalarını sağlamak için, Trakya'daki tarihi, doğal ve kültürel değerlerin işaret diliyle anlatıldığı bir tanıtım filmi çekti.

Kırklareli Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri tarafından nerdeyse 4 ayda tamamlana 37 dakikalık tanıtım filminde, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın tarihi, doğal ve kültürel değerleri işaret diliyle anlatılıyor.

Trakya turizminin daha fazla canlanması, turizm değerlerinin her bireye ulaşmasının sağlanmasının amaçlandığı tanıtım filminde görev alan 11 öğrenci, Kırklareli'nin Longoz Ormanları, Edirne'deki Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi ve Tekirdağ'ın Namık Kemal Evi'ne kadar yöredeki tarihi, kültürel ve gastronomi alanındaki değerleri tanıttı.

KÜ Turizm Fakültesi Rehberlik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seçkin Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çok güzel bir çalışmaya imza attığını dile getirdi.

Bölgenin turizm değerlerini işaret diliyle anlatarak, engellilerin Trakya hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak istediklerini anlatan Eser, "Projenin engelli bireylere önemli bir etki yapacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz son derece özverili çalıştılar. Onlar, geleceğin profesyonel turist rehberi adayları." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal