Trafik Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Trafik düzeni ve güvenliğinin geliştirilmesine nazaran trafik eylem planı doğrultusunda İçişleri Bakanlığının komutasında 81 il ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak başlayan Trafik Değerlendirme Toplantısı Adıyaman’da da yapıldı.

17.07.2019-18:50 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-18:44) Trafik Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Gerçekleşen toplantıda, il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı trafik timleri tarafından Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi doğrultusunda Adıyaman'daki trafik güvenliğinin sağlanmasına dönük yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirildi. 

TRAFİK KAZALARINDAKİ CAN KAYIPLARINDA AZALMA VAR 

Toplantı da ayrıca, araç sayısının artmasına rağmen karayollarında alınan trafik tedbirleri sayesinde yılın ilk altı ayında ölümlü trafik kazalarındaki azalış, trafik kazalarına bağlı can kayıplarında olumlu düşüşle sonuçlanan tedbirlerin iyileştirilmesi ve önümüzdeki dönemde trafikte alınacak ilave yeni tedbirler planlandı.

TEDBİRLER ALINDI 

Toplantıda, yaya öncelikli trafik uygulaması, emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, makas, drift, motosiklet sürücülerinde kask kullanımı konusunda gelinen son nokta ile trafik konusunda vatandaşları bilinçlendirme ve bilgilendirme için hayata geçirilen yaşam tünelleri konuları görüşüldü.
Toplantı sonunda bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, “Bu belgeyle, trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, kaza nedeniyle yaşanmakta olan manevi kayıplar yanında sosyo-ekonomik kayıpların da ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Bu uygulama planı kapsamında, alınan tedbirler neticesinde ilimiz genelinde 2019 yılının ilk 6 ayında ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında ciddi bir azalmanın olduğunu görüyoruz. Toplumun tüm kesimlerine ve özellikle de gençlerimize trafik bilincini aşılamak lazım” diye konuştu. 

Vali Aykut Pekmez başkanlığındaki toplantı, şehir içi trafiğinin rahatlatılması için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili kurum müdürlerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal