Trabzon'da Yangınlar 17 Noktada Devam Ediyor

Trabzon Valiliği, 5 farklı ilçede 17 noktada yangınların devam ettiğini açıkladı.

25.12.2019-10:28 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-11:26)

Trabzon'da çeşitli noktalarda meydana gelen örtü yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Trabzon Valiliğinden yangınlara yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu an itibariyle 5 farklı ilçede 17 noktada yangınların devam ettiği kaydedildi.

Yangınların çıkış nedeniyle ilgili konuşan Vali Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Burada şu an mevsim koşulları itibarıyla baktığımızda nem oranı dün yüzde 12'lerdeydi, yani çok kuru bir hava var. Diğer yandan hava sıcaklığı normal koşulların üstünde. Hissedilir sıcaklık 24 derece civarında bir hava sıcaklığı vardı dün.

Tabii bunlarla birlikte değerlendirdiğimizde vatandaşlarımız bu mevsimde, bahçelerde temizlik çalışması dediğimiz, yöresel tabirle çalı çırpıların temizlendiği, bunların temizlenirken yakıldığı bir dönem bu dönem.

Tüm uyarılarımıza rağmen, gerek tüm muhtarlarımız aracılığıyla gerek müftülük kanalıyla camilerimizde anonslar da yaptırdık ama maalesef normalin üzerinde havanın seyretmesinden dolayı bu tip küçük çaplı yakılan çalı çırpıdan kaynaklanan, böyle bir anda yayılan bu yangınların olduğunu düşünüyoruz."

Ustaoğlu, bunun dışında kamuoyunda farklı sabotaj gibi ifadeler geçtiğini kaydederek, "Şu ana kadar kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını yaptığımız çalışmalarda da değerlendirmelerde de az önce ifade ettiğim gibi özellikle bahçe temizliği diye tabir ettiğimiz bu tip çalışmalardan kaynaklandığını düşünüyoruz." Değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Pakdemirli Trabzon'a Gidiyor

Çıkan yangınların ardından Tarım ve Ormanı Bakanı Bekir Pakdemirli, incelemelerde bulunmak üzere bugün Trabzon'a geleceği belirtildi. Bakan Pakdemirli'nin hava muhalefeti dolayısıyla karayolu ile Ankara'dan Trabzon'a gelmek üzere hareket ettiği ve bugün öğleden sonra Trabzon'da olacağı kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal